Microneedling NYHET!

Resultaten är jämförbara med laserslipning och Fraxel, men utan dessa metoders biverkningar. Mindre smärtsamt och inga skador på huden. Behandlingen stimulerar tillväxt av nytt kollagen och elastin, vilket ger huden ett jämnare och yngre utseende. Microneedling är i dag en av de bästa anti age behandlingarna som finns tillgängligt. I behandlingen används sterila ingredienser för att fylla huden med exklusiv lågmolekylär hyaluronsyra i kombination med mängder av anti-oxidanter. En väl utförd Microneedling behandling återställer redan efter 1 behandling så mycket som upp till 4000% mer kollagen i de behandlade områdena.

Det skapas tusentals små kanaler i huden och detta triggar igång huden att skapa mer kollagen och elastin.

I behandlingen ingår rengöring av huden, enzympeeling, microneedling och som avslut en lugnande sheet mask, därefter används specialanpassade produkter från ClinicCare som tas upp 1000% gånger bättre.

Efter 2-6 veckor börjar man se resultat på huden. Det är den tid det tar för nytt kollagen och elastin att bildas. En kur på 3-6 gånger var 4-5:e vecka rekommenderas för bäst resultat.

AESTHETECH® MICRO INJECTOR LITHIUM+ är medicinskt CE-märkt och FDA-godkänd. Produkterna är specialutvecklade och sterila. Allt för en säker behandling. Världens snabbaste Microneedling penna som levererar 2040 mikrokanaler/sekund. Hastigheten på pennan är avgörande för behandlingsresultatet. Pennan är steglös mellan 0,25 mm-2,5 mm som genererar 1 562 400 mikrohål under endast 10 minuters behandling. Något som gör pennan lämplig även för behandling av ärr och strior. Microninjectro Lithium+ arbetar så snabbt att kroppens egna smärtreceptorer inte hinner registrera smärta, så det blir ingen smärtsam upplevelse.

.

Till skillnad från traditionella microneedling rollers orsakar pennan mindre trauma i huden och minimal epidermal (hud) skada, mindre smärta/obehag. Detta är en säkrare och mer effektiv behandlingsform. 1800 tunna mikrokanaler per sekund. Sterila engångsnålar eliminerar risken för smittspridning, medan den justerbara nåldjupen tillåter en behandling anpassad efter dina individuella behov. Micro injector är så avancerad att den även är säker att använda på känsliga, svåråtkomliga områden såsom runt ögon, läppar och på näsan.

Hur många behandlingar rekommenderas?

Lyster/ uppfräschning: 1-2 behandlingar 6-9 månaders mellanrum
Hudföryngring: ( linjer, rynkor samt minimerar porstorlek) 4-8 behandlingar 4 veckors mellanrum
Ärr: (acne, kirurgi, brännskada, bristningar) 6-8 behandlingar 6 veckors mellanrum
Fler fördelar: Inga hudskador. Även solbrun hud och hela kroppen kan behandlas. Passar alla hudtyper.

När kan jag se ett resultat?

Vanligtvis kommer du att se resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 4-6 behandlingar. Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar. Kombinera gärna med bra hudvårdsprodukter som innehåller viktiga C och A vitaminer, hyaluronserum, peptider för att bygga upp och stärka huden. Fråga mig, jag säljer hudvård efter behandlingen som endast får säljas på kliniker av terapeuter.

Hur ser återhämtningstiden ut efter en behandling?

Man kan uppleva en ansiktsrodnad upp till ca. 12 timmar efter behandlingen. Man bör avstå smink eller annan hudvård än den som terapeuten applicerat.

Hur snart efter filler- eller botoxinjektioner kan jag göra en behandling?

Vänta minst 2 veckor efter injektioner så att eventuella blåmärken mm har stabiliserats. Alternativt kan du göra en behandling minst 2 dygn innan din filler- eller botoxinjektion.

Kan förväntas

Dag 1: Rodnad kommer att bero på hur aggressivt behandlingen genomfördes.
Dag 2: En röd eller rosa nyans kvarstår, som liknar en måttlig solbränna. Svullnad kan bli märkbar på den andra dagen.
Dag 3: Huden kan vara rosa eller helt enkelt förbli normal i färg. Svullnad avtar. Hudvård efter ingreppet för att lugna och skydda huden. Aktiv hudvård kan återupptas igen efter dag 3.

Hemvård

A. Tvätta ansiktet försiktigt med ljummet vatten närmaste dagarna. Smink kan appliceras dagen efter.
B. För de första 1-3 dagarna kan huden kännas torr och stram. Använd gärna serum & hudkräm från Cliniccare.
C. Efter 2-3 dagar kan patienterna återgå till sina vanliga hudvårdsprodukter. Vitamin A , C produkter är optimala.
D. Undvik alkoholbaserade toner i 10-14 dagar.
E. Undvik direkt solljus under minst 10 dagar om möjligt.
F. Använd inte kemiska solskyddsmedel samma dag som behandlingen.

 

Låg molekylär hyaluronsyra är en av de grundläggande komponenterna i CLINICCARE hudvård. Hyaluronsyra spelar en vital roll i metaboliska processer såsom cellinteraktion och -syntes. Det skyddar cellimmunitet och hjälper att förebygga infektioner. En av dess viktigaste egenskaper är dess förmåga att behålla fukt – upp till 1000 gånger vikten av syran själv. Hyaluronsra har också visat sig öka viktiga och nödvändiga enzymer i huden, och hudens hälsa i allmänhet.

Tillväxtfaktorer En tillväxtfaktor är en naturligt förekommande substans som kan stimulera celltillväxt, proliferation och celldifferentiering. Vanligtvis är det ett protein. Tillväxtfaktorer är viktiga för att reglera en mängd olika cellulära processer.

Silkespeptider består av 18 silke aminosyror. Den har en låg molekylvikt så att den är helt vattenlöslig och har utmärkt förmåga att tränga in i huden.I formeln skall silkes peptiden absorberas in i huden för att ge fuktbalans och främja smidighet, lyster och elasticitet. Det ger också en silkeslen, mjuk känsla till huden. Silkes protein justerar fukten i huden för maximal nytta. Det håller fukten för att göra huden mer elastisk. Den kan också effektivt kontrollera tillväxten av melanin i huden.

Boka behandling