IPL Skinrejuvenation

IPL är ett intensivt pulserat ljus. Ljuset passerar det yttersta hudlagret och påverkar samt reducerar små fina kärl i ansiktet, rodnader, rosacea, ytliga kärl, akne och talg, större porer, solskadad hud, åldersförändringar och pigmenteringar. Hudens nybildning till kollagen stimuleras och hudens åldrande motverkas.

De områden som med fördel kan behandlas är ansiktet, halsen, bröstet och handryggarna. Huden blir fräschare med ny lyster, mindre porer samt reducerade kärl, pigmentfläckar och akne/rosacea. Efter behandlingen får huden en lätt rodnad som avtar efter några timmar. Ibland uppstår svullnader som försvinner efter något dygn. Det går bra att använda smink efter behandlingen. Solexponering ska undvikas minst 3 veckor före och under behandlingskuren.

Pigmentering

IPL kan behandla allt från enstaka mindre till större pigmentförändringar och solskador. De vanligaste pigmentförändringarna är lentigo, åldersfläckar, melasma, solfläckar, fräknar och hyperpigmentering. Pigmentfläckar får en övergående mörkare färg efter behandlingen innan de bleknar.

Rosacea, ytliga kärl och akne

Ljuset passerar huden ner till blodkärlet som dras ihop av den värme som ljuset utvecklar när det träffar kärlet. Denna ljusenergi gör att det röda färgämnet i blodet, hemoglobinet koagulerar och blodet kan därmed inte längre passera i de ytliga kärlen. De behandlade kärlen bleknar av och rodnaden i kärlen blir mindre framträdande eller försvinner helt. Blodkärl kan temporärt bli mer synliga efter behandlingen, men rodnad och svullnad avtar oftast inom några timmar. Denna ljusenergi gör att det röda färgämnet i blodet, hemoglobinet koagulerar och blodet kan därmed inte längre passera i de ytliga kärlen. De behandlade kärlen som inte längre har någon funktion bleknar av och försvinner.

IPL är mycket effektivt på akne och rosacea och balanserar talgproduktionen. Behandlingen minimerar risken för bestående akneärr. Man kan med fördel göra ansiktsbehandlingar eller AHA syror tillsammans med IPL. Det är av stor vikt hur huden sköts mellan behandlingar och vilka produkter som används i din vanliga hudvårdsrutin. För att få resultat och effektiv, snabb hjälp med hudbesvär rekommenderas att du har rätt hudvård som hjälper till mellan behandlingarna. Som hudterapeut kan jag hjälpa till med råd och tips och lägga upp ett individuellt hudvårdsprogram för just dig.

Kontraindikationer, tillstånd då IPL behandling ej bör utföras Graviditet, tidigare hudtumörer, diabetes typ 1, dysplastisk nevussyndrom, keloid tendens, infektion i behandlingsområdet, epilepsi, PCO, Fotosensiterande mediciner*, solbränna, roaccutan/acne medicin, vitiligo, tidigare reagerat med hyperpigmentering t ex vid ärr eller brännskada, amning, antibiotika (nyligen 4 v), hjärtmedicin av ACE-hämmare *Det finns flera hundra läkemedel och även ämnen som till exempel aromatiska oljor och födoämnen, som kan verka fotosensiterande.

Hudföryngring

IPL Skin rejuvenation är en ljusbehandlingsmetod för att få en fräschare hud, med ny lyster, mindre porer, reducerade kärl och pigmenteringar. Behandlingen kan också förbättra fina acneärr. Kollagenbildningen i huden stimuleras vilket gör huden mer spänstig och ”fyllig”. Huden får en jämnare ton och jämnare slätare intryck.

IPL kan behandlas på ansikte, hals, dekolletage och händer. IPL går att kombinera med AHA syror i en behandling för kraftfullare resultat.

Hur många behandlingar och hur ofta?

Ofta krävs upprepade behandlingar för att reducera både pigmentfläckar/solskador, ytliga kärl/rosacea och akne och kan med fördel göras som kur 3-5 tillfällen var 3:e vecka.

Skin Rejuvenation görs med fördel som kur en gång om året på 3-5 behandlingar. Din hy kommer inte bara bli av med ytliga kärl och pigment utan få en ökad lyster och spänst eftersom behandlingen med IPL ökar kollagenet i huden. Huden blir därmed slätare och jämnare.

Varukorg
Rulla till toppen