Köpvillkor

Beställning

För att genomföra ett köp på hudkulturen.se krävs det att du är över 18 år. Är du under 18 år krävs enligt Föräldrabalken målsmans medgivande. Genom beställning godkänner du de vid tiden publicerade villkor som anges nedan och intygar att de uppgifter du lämnar om dig själv är korrekta. Med benämningarna vi, våra, vårt och oss nedan avses Hudkulturen.

En bekräftelse på beställningen skickas ut till registrerad Epostadress, oftast inom några minuter.

Alla beställningar anses som bindande. IP-nummer registreras på alla beställningar. Har du gjort en beställning av misstag så måste du kontakta oss omedelbart.

Presentkort

Om du beställt ett presentkort som gäller för behandlingar i salongen Hudkulturen, skickas detta till dig efter valt alternativ PDF eller post, efter godkänd betalning. Koden på presentkortet skrivs ut och tas med till bokad behandling och går inte att använda på Boka direkts bokning eller i webshopen. Köper du ett presentkort som gäller på webshopen på varor får du en kod skickad till din epostadress. Koden används sedan i kassan innan betalning på webshopen. Kontakta salongen om du har frågor om presentkort.

Recension

Efter ditt köp kan du få ett mejl från CusRev.com som samlar in omdömen och recensioner av ditt köp hos oss. Vi vill gärna höra dina tankar om produkterna du köpte. Din åsikt är viktig för oss och kommer också hjälpa andra kunder med deras köp. Tack för din medverkan!


Priser och betalning

Samtliga priser är angivna i SEK (svenska kronor) inklusive moms. Hudkulturen förbehåller sig rätten att genomföra prisförändringar. Avgift för frakt tillkommer. Hudkulturen reserverar sig mot felaktigheter i innehåll och prislista på webbsidan.

Tillsammans med Payson by Svea AB (publ), Evenemangsgatan 31B, 169 81 Solna, Sweden, erbjuds följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Payson:

  • Kortbetalning (VISA, Mastercard)
  • Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna.
  • Banköverföring: Ditt konto debiteras omedelbart efter att beställningen har lagts.

Du hittar mer information om Payson och användarvillkoren här. 

Betalning mot faktura
Vi erbjuder betalning mot faktura i samarbete med Payson AB.
Betalningsvillkor är 14 dagar. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs. Företag som betalar mot faktura måste vara registrerade i Sverige och ska betala fakturan inom 30 dagar. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickas en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.

Information om pantsättning
Vid betalning mot Faktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924. För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa Paysons sekretesspolicy.


Leveransinformation

Vi paketerar varorna på helgfria vardagar. Normal leveranstid är 2-4 dagar beroende på adress. Vissa avvikelser kan förekomma. Vi levererar varor med Postnord och leverans sker till brevlåda eller postombud beroende på storlek och vikt. Vi gör allt för att leverera dina varor så snabbt som möjligt.

Vissa varor tex presentkort kan skickas till din eller mottagarens mejladess som en PDF eller kod. Önskar du att presentkortet ska skickas till en annan mottagare anger du det i webshopens kassa (meddelande) innan betalningen.

På order understigande 700 kr (ink. moms) debiteras en fraktkostnad på 49 kr. På order överstigande 700 kr (ink. moms) sänds varorna fraktfritt. Du kan också välja att hämta dina varor i butiken, Hudkulturen på Runebergsgatan 1 i Stockholm. Läs nedan under ”hämta din beställning i butik”.

Hudkulturen är inte ansvarig för skada eller försening som beror på myndighets åtgärd, krigsliknande händelse, brand, arbetskonflikt, beslag, brist på transportmedel, allmän varubrist eller andra omständigheter som Hudkulturen ej kan råda över, som antingen hindrar eller försvårar Hudkulturen fullgörande i sådan grad, att det ej kan ske annat än till onormalt hög kostnad.

OBS! Kom ihåg att hämta ut ditt paket i tid. För leverans som returnerats till Hudkulturen pga att mottagaren vägrat ta emot godset eller uppgivit fel adress så förbehåller vi oss rätten att fakturera dig en avgift om 200 kr för att täcka avgifter och administrativa omkostnader.


Hämta din beställning i butik

För att hämta beställda varor ska du ha valt detta alternativ i webshopens kassa och invänta ett meddelande från butiken när beställning är klar att hämtas, oftast nästkommande vardag. Varorna ska hämtas i butiken, Hudkulturen på Runebergsgatan 1 i Stockholm. Ta med legitimation för upphämtning. Alla beställningar i webshopen betalas med alternativen som finns i kassan.


Reklamationer och returer

Har du fått en skadad produkt eller saknar en produkt i din order så gör du en Reklamation. Reklamation av felaktig produkt skall göras så snart fel på produkten upptäcks och den kan betraktas som felaktig eller icke funktionsduglig för avsett ändamål. Eventuellt fel på en vara ska anmälas till Hudkulturens kundtjänst snarast eller så snart felet borde ha upptäckts, detta inom skälig tid.

Återskick kan endast göras om Hudkulturen levererat fel vara/varor eller vid beslut om återtagande av vara/varor. Hudkulturen står för reklamationskostnader om skadan anses vara ett fabrikationsfel. Hudkulturen tar ej ansvar för fel som uppkommit på grund av skada, slitage eller vanvård. Vid godkänd reklamation står vi för eventuella kostnader så som exempelvis fraktavgifter och återbetalning med samma betalsätt som användes vid köp.

Som kund ansvarar du för produkten tills det att den mottagits av vår returavdelning. Paketera väl.


Ångerrätt

Har du ångrat ditt köp så kan du göra en retur till oss inom 14 dagar från det att du tagit emot varan. Under denna period kan du skicka tillbaks dina varor för återbetalning. Vi tar en avgift på 49 kronor för portot.

Observera att du måste hämta ut varan innan du gör en retur. Du kan ej låta den returneras från ombudet. Outhämtade paket hanteras enligt villkoren för detta där vi förbehåller oss rätten att fakturera dig en avgift om 200 kr för att täcka avgifter och administrativa omkostnader.

Vi godkänner ej returer/reklamationer av produkter som du använt, men som ej lever upp till dina förväntningar. Vid eventuell känd allergi eller överkänslighet rekommenderar vi alltid att du provar en för dig ny produkt på en liten yta och väntar i 24 timmar för att se om det sker någon reaktion.

Kontakta alltid vår kundtjänst innan din retur. Produkterna måste vara oanvända, oöppnade och i sin originalkartong. Som kund har du ansvar för produkten tills att den mottagits av vår returavdelning. Paketera väl.

Du står själv för returkostnaden, väljer fraktsätt och fraktbolag. Vi rekommenderar att du väljer en försäkrad och spårbar tjänst eftersom du själv ansvarar för att returen kommer fram till oss. Vi kan hämta rekommenderade och skrymmande brev från ombudet vid behov.

Din retur behöver innehålla ordernummer och kontaktuppgifter till dig för att vi ska kunna hantera returen på ett korrekt sätt. Vi ser gärna att du kontaktar oss innan du skickar tillbaka dina varor till oss så vi kan förbereda ditt ärende.


Hantering av personuppgifter

Läs vår integritetspolicy här.

Varukorg
Rulla till toppen