Himalayasalt är ett vackert, ljust rosa, oraffinerat och naturligt kristallsalt som bildades för omkring 250 miljoner år sedan efter uttorkning av ett urhav.
Himalayasalt kan användas i alla varianter av matlagning. Det grova saltet används i så fall i en saltkvarn eller mortlas innan användning. Vitt bordsalt är ofta kemiskt rengjord med aggressiva tekniker och fråntas på så sätt nyttiga näringsämnen.
Hur använder jag saltet?
- Du kan använda det i vanlig matlagning.
- Du kan använda det i din nässköljningskanna.
- Du kan använda det som badsalt, det är mycket renande, stimulerande och har en avslappnande effekt för hela organismen. Lös upp 300-500 g salt i vattnet och bada i 20 minuter, låt kroppen självtorka.
- Du kan använda det som kroppsskrubb. Blanda 1 del kropsolja och två delar salt och ca 20 droppar eterisk olja (om du vill ha doft). Förvara i en tätslutande glasburk. Du kan sedan ha den vid duschen och njuta när du vill av en härlig kroppskrubb.
- Salt och honung blir också en fantastisk variant. Ringla helt enkelt över honungen på saltet i en liten skål och smörj in kroppen, vänta en stund och skölj.
- Du kan använda det i ditt fotbad. Blanda 1 dl salt med 15 droppar eterisk olja. Rör om och tillsätt allt i vattnet.
- Himalayasalt i dryck: Utrensande, tillför mineraler och spårämnen. Saltdrycken är en traditionell kur med Himalayasalt. Tag ett stort glas fyllt med vatten (ca 3 dl), och blanda i 50-60 g Himalayasalt. Låt saltet lösa upp sig helt. Tillsätt ytterligare salt och rör om, tills vattnet är helt mättat av saltet, och olösta saltkristaller finns kvar. Tag 1 tsk av drycken i ett glas vatten varje morgon, på fastande mage.
Paketets storlek: 500 gram
Recensioner
There are no reviews yet