Ta bort – Skin tags, fibrom

Upphöjda fibrom kallas även skin tags. De dyker upp på kroppen eller ansiktet och avlägsnas och bränns bort med låg växelström/diatermi. Behandlingen är mycket effektiv och kan användas på godartade hudutväxter så kallade skin tags, fibromer, vårtor, “sherry spots”. Även  xanthelasma (under ögonen) och pigmentering (ålderspigmentering; ytlig/ upphöjd) kan avlägsnas.

Fibrom består av bindvävsceller och kollagen och är egentligen helt ofarliga. De är lätta att ta bort. Fibromer kan vara antingen mjuka eller hårda, pigmenterade eller opigmenterade.
Oftast räcker det med en behandling men ibland kan en komplettering behövas. Tekniken som används med att bränna med låg växelström gör att det bildas en koagulering och därmed behövs inga stygn. En sårskorpa bildas som sitter en till två veckor beroende på hudens läkningsförmåga. Skorpan ska du ej ta bort, riva på – den ska trilla bort av sig själv för att undvika risk för ärrbildning.
Man kan se en lätt rodnad och en liten upphöjning, oftast i en till två månader.
Obs! Läkning i ansiktet går snabbare än på kroppen.

Behandlingen går snabbt och känns som en stöt som utvecklar värme eller bränner till lite under behandlingen. Smärta är individuellt och det kan kännas olika från person till person och beroende på område. När ytan av fibromet behandlats känns det mindre och de flesta tycker att behandlingen är nästintill smärtfri. Apparaten ställs in i olika nivåer på styrka, där en låg inställning känns minst. Oftast börjar man på en låg nivå för att sedan öka styrkan, så att behandlingen är utifrån kundens upplevelse på smärta.

Tidslängd och pris varierar beroende på fibromens storlek och vid borttagning av flera märken. Kostnaden bedöms på plats och paketpris ges på större områden/flera skin tags. Har du många hudutväxter som behöver avlägsnas kanske behandlingen behöver delas upp eller att du bokat två tider efter varandra.

Hör av dig till salongen för att höra dig för angående pris och tidsuppfattning när många fibromer ska avlägsnas.

Behandlingen kan göras i ansiktet och på kroppen, ögonlock. Det är vanligt med fibromer i veck, armveck, knäveck och hals.

Varukorg
Rulla till toppen